Skip to Content

Баня в черни цветове

banq-v-cherno      1. За интериора на банята в черно.

Както вероятно знаете, черното е обратната страна на бялото, така че върви добре с цялата цветна палитра, но за разлика от бялото, което повишава тонуса на визуалното възприятие на останалите цветове, то черното го понижава. Поради това, черното се комбинира с цветове като: бяло; червено; зелено; жълто и златно.

 

Но крайният резултат – положителен или отрицателен, зависи не от това какви цветове ще комбинирате, а от това в какви пропорции ще го направите. За да се определят най-хармоничните пропорции, се взема в предвид големината на помещението и неговото осветление. Съответно при по-голям размер на банята и осветлението можете да използвате по-висок процент на черният цвят.

 

При вътрешността на малка баня черният цвят е по-скоро може да се използва като подпомагащ основния фон. Даже са достатъчни един два черни аксесоара като ваза, рамка на огледало, маса, шкаф или друга мебел за баня под мивката, за да се придаде на интериора на банята допълнителна тежест и дълбочина.

Имайте в предвид, че продължителното излагане на черен цвят може да подейства подтискащо върху психиката.

 

Също така е важно когато правите банята си в нюанси на черното, тя да е достатъчно осветена. За целта трябва да поставите различни видове източници на светлина на няколко нива:

 

При избора на довършителни материали, давайте предимство на модели с лъскаво, а не матово покритие. При достатъчно огледала и източници на осветление, можете да получите най-благоприятната атмосферата в банятата си, украсена с черни тонове.

 

   2. Съвети на дизайнери за украса на черна баня.

 

  • Когато създавате дизайна на банята, изберете един минимален процент от 1: 5. Т.е., за всеки 5 квадратни метра украсено пространство, използвайте 1 квадратен метър от черни довършителни материали.
  • Светлина. Интериора на банята в черни тонове, просто като гъба абсорбира светлината, така че осветлението трябва да е 20 – 30% по-мощно от това, при светъл интериор.
  • При избора на довършителни материали изберете по-лъскави.
  • Не забравяйте, че най-хармонични и печеливши комбинации за вариантите на черното са различните му комбинации с бяло.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply