Skip to Content

Баня по Фън Шуй

Bathroom Feng Shui  Няма човек, който да не е чувал за Фън Шуй. Това е древна китайска традиция за управление на заобикалящата ни среда. Намира приложение в обзавеждане на дома, офиса, вилата и т.н.

Според Фън Шуй има 5 елемента – вода, огън, дърво, земя и метал. Те присъстват във всичко, което е сред нас, включително и в човека. Могат да се подкрепят и носят хармония, или да си противодействат и да създават проблеми.

Водата присъства в жилището. Банята и тоалетната са важна част от дома точно заради разбиранията Фън Шуй. Банята трябва да бъде обзаведена в светли тонове – най-подходящ е синият цвят и негови производни. Те са символ на водата. Мястото на банята не трябва да се избира в средата на жилището. Смята се, че това е точката с най-много късмет. Вратата на банята трябва да е малка, най-малка от всички врати в жилището. Мокрото помещение е добре да бъде далеч от спалнята. Ако жилището е на два етажа, банята не бива да се разполага над мястото за спане. Това носи лоша енергия.

Тоалетната чиния е добре да бъде малка, винаги капака й да е спуснат. Вратата на банята също е необходимо да се държи затворена. Защо е така ли ? Водата се свързва също с изтичането на пари. За да избегнете това, следвайте съветите на древната китайска традиция.

За аромати в банята и тоалетната най-подходящи са жасмина, прасковата и цитрусите. Около или вътре в нея по възможност поставете живо цвете в саксия – фикус, кактус, бонсай, бамбук. Използвайте земните символи – керамика, за обзавеждане на банята. Дървото също е много добър избор за обзавеждане на банята.

Ако искате разнообразие, сложете декор с воден дизайн в банята. Модерни са картините от няколко части, които може да намерят своето място навсякъде в жилището.

Be the First!

Leave a Reply