Skip to Content

Бидето днес: Хигиеничното завръщане в банята

002  Заглавието на тази статия може да бъде леко подвеждащо. Защото в много части на света не е нужно бидето да се завръща, тъй като то е нещо обикновено и се използва от векове. Но има страни, които се смятат за цивилизовани във физиологическата култура и в хигиената като цяло, където бидето не присъства толкова осезаемо. България е една от тези страни. Промяната обаче е започнала, защото все повече собственици на жилища разбират многото ползи от бидето. Колкото повече българи осъзнаят нуждата от биде в тяхната баня, толкова по-бързо ще се възползват от хигиената, което то може да осигури.

Смята се, че родината на бидето е Франция, където навлиза през 18 век, оттам насетне то се разпространява в много страни от западна Европа. Що се отнася до световното разпространение, например Венецуела изпреварва САЩ по използване на бидето за лична хигиена. Япония също не е била от страните, където бидето бива много популярно, но днес с разработката на високо-технологични бидета, те са най-популярните покупки от японските потребители.

Идеята зад бидето е ясна – да служи за почистването на човек след използването на тоалетната. Но днес на пазара се появява тренд идеята, която, ако продължи да се развива, може да промени начина, по който бидето изпълнява функцията си. За пестенето на вода, което се явява важно за съвременното общество, може да се използва силен впръскващ спрей от водата, но повече като качество на струята и по-малко като количество вода.

 Бидето е изключително полезен уред за всяка баня, заради високия си стандарт на хигиена, който осигурява на всеки обитател на къщата. То помага и за облекчаването на различни страдания и заболявания, свързани с отделителната система. Ограничава контакта с фекални отпадъци, които често са преносители на зарази и болести. Дори децата могат да се ползват от функциите на бидето за по-добра хигиена и спокойно, свежо усещане.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply