Skip to Content

Видове душ кабини

vidovwdush  На пазара днес има изключително голям избор от продукти за баня. В това число и съвременните душ кабини, които са с редица функции. Те предлагат аромо-, звуко- и хромотерапия, хидромасаж, парна баня и редица други, които ги правят идеални за релакс.

 
Разновидностите от душ кабини са много- единични, хидромасажни душ кабини, душ кабини с хидромасажни вани, комбинирани.

 
Хидромасажните душ кабини има хидромасажен панел, състоящ се от няколко броя дюзи и джетове, насочени към определени точки на тялото и в зависимост от броя им се използват за масаж на тила, гърба или кръста, както и някои странични части на тялото.

 
Парните душ кабини предлагат ефекта от парната баня. Тези кабини имат парогенериращо устройство, което работи по следния начин: парата се произвежда от генератор и тя влиза през специален отвор в кабината. По този начин се образува много влажна и топла среда. Влажността на въздуха може да достигне до 100%, а температурата до 45 градуса. Препоръчва се престой най-много до 20 минути.

 
Едни от най-модерните душ кабини са съоръжени с редица екстри като цифров панел, с който може да управлявате безжичен телефон, FM радио, CD плеър и тв екран, при това едновременно. А за още по-голям комфорт имат и декоративно осветление, масажор за крака, огледало със специално покритие, което не се запотява и още много други глезотии.

 
Ако монтирате такава душ кабина в банята си, няма да е необходимо да посещавате спа център, тъй като ще имате всичко, от което се нуждаете, включително и аромо-, звуко- и хромотерапия. Ще обърнем малко внимание на хромотерапията. Това е система, която с помощта на цветовете въздейства успокояващо. Най-често използваните са ярко червено, който повишава тонуса и адреналина; оранжев- повишава чувството на благополучие и радост, жълт, който създава много настроение и въздейства оптимистично и светло зелен, който всички знаят, че действа успокояващо и понижава напрежението.

 

Be the First!

Leave a Reply