Skip to Content

Видове мебели за баня

Днес разнообразието от мебели и шкафове за баня е изключително голямо.  Традиционно мебелите са в бял цвят, но през последните години тенденциите позволяват всякакви цветове както за плочките, така и за мебелите. Изборът на цвят винаги е важен, тъй като той определя каква да бъде светлината и от него зависи какво настроение ще създаде.  Добрата комбинация изисква безупречен дизайн, за да постигнете максимален ефект. Но освен това мебелите трябва да са практични,  удобни и да внасят уют.

Напоследък в обзавеждането на баня се наложи много и ретро стилът. На пазара се предлага голям избор от мебели в ретро стил, които се комбинират отлично със санитарен фаянс в същия стил. Така например една ретро вана може да създаде усещане за нещо специално и същевременно за престиж.

Мебели за баня в ретро стил са доста масивни и се отличават от останалите с дизайна си. Може да намерите компактни и комфортни ретро мебели за баня. Тези мебели трябва да се съчетават перфектно с плочките за баня, затова е добре и те да бъдат в този стил. Колкото до цветовете, подходящи са златисто, сребристо и разбира се класическото бяло.  Тези цветове наистина ще направят банята ви да изглежда по-луксозна.

Металните мебели за баня също станаха много популярни. Те са изключително здрави и устойчиви. Поддръжката им е много лесна, а също и преместването им. Металът, който се използва за тяхното производство, се преработва специално, за да бъде устойчив на корозия и ръждясване.  Няма смисъл да убеждаваме когото и да било за тези му качества, тъй като този материал присъства в други части от цялостното обзавеждане на дома. Най-често се среща при металните аксесоари и закачалки. Металните мебели за баня не само че могат да се съчетаят идеално с интериора , но и да бъдат практични и комфортни.

Каквито и мебели за баня да изберете, дизайнерите са се погрижили те да превърнат банята ви в естетична, комфортна и качествена.

Be the First!

Leave a Reply