Skip to Content

Видове мивки за кухня

Преди да изберете мивка за кухня, е добре да се запознаете с основните видове. Това ще ви помогне да направите своя избор.

Много клиенти са неосведомени и не правят разлика между мивка алпака, мивка от инокс, както и техните варианти от гладко покритие и покритие от лен. Същото така доста потребители не знаят и какво точно означава полимерна мивка.

Какво представлява мивка алпака? Материалът е тънък и лъскав. Преди години тези мивки масово се използваха в панелното строителство. Днес те се внасят предимно от Китай и качеството им не е толкова на ниво, каквито бяха старите мивки. Поради тази причина често ръждясват, а това е недопустимо. Затова избирайте само висококачествени мивки алпака, каквито може да намерите малко по-трудно.

Мивките от инокс са малко по-скъпи от мивките алпака. Заради тънкия им материал, тяхното корито се залива отдолу със специален материал, наподобяващ бяла пяна. Това се прави и с цел да бъдат по-безшумни докато се стича водната струя. Тези мивки се изработват предимно от неръждаем оникс. Видовете модели се различават по повърхността си. Едните са с гладка повърхност, а другите имат покритие от лен. Това е нов вид покритие при мивките, което е матирано и се състои от изключително ситни точици, благодарение на което отпечатъците от пръсти и вода почти не се забелязват.

Полимерните мивки ги наричат по различен начин: гранитни, граникситни или силгранитни. Но трябва да знаете, че това е един и същ материал, който представлява смес от смола и варовик. Този материал е много устойчив във времето, така че не се влияе от въздействията на силни препарати, удар и др. е са много лесни за поддръжка и придават на кухнята много естетичен вид.

След като знаете основните и най-важни характеристики на видовете мивки, можете да изберете тази, която мислите, че е най-подходяща за вас и вашите нужди.

Be the First!

Leave a Reply