Skip to Content

Всичко за смесителите за банята

32000

След изборът на цвят за банята, душ-кабината или ваната, идва ред на смесителните батерии за водата. Често това се оказва трудно решение. За да не се стоите в омагьосан кръг, ето някои насоки, които ще ви бъдат от полза.

Колебанията са свързани с мястото на закупуване на смесителите за баня. Ако ги вземете от пазара, шансът да се развалят по-бързо е голям. В специализираните магазини винаги качеството е по-високо, разнообразието голямо и имате възможността да се консултирате със специалисти.

При покупка уточнявайте дали смесителят е за мивка, или за душ кабина. Има разлика във функциите, формата, издръжливостта, конструкцията и фирмите производители.

Най-често смесителите се произвеждат от метални сплави и керамика. Също има такива, в които се съдържа пластмаса. Корпусът на смесителя е от метални сплави- предимно бронз или месинг, а с по-високо качество са тези, изработени от неръждаема стомана.

Обичайно е да се спрете на смесител с два крана – така се регулира поотделно пускането на топлата и студената вода. Във Великобритания всяка баня е с такъв тип смесители. Недостатък тук е, че трябва да се наглася температурата на водата и отнема време – първоначално водата е студена, изчакване се идването на топлата и т.н. При смесители с един кран, движение нагоре или надолу, допринася за потичането на автоматично регулирана температура на водата. Това става бързо и икономично.

За вана се препоръчва каскаден смесител – те изливат около 16 литра вода в минута, за по-бързо напълване на ваната. Нужно е да се свърже към тръби с по-голям диаметър. За 5 минути каскадният смесител ще напълни ваната с регулирана топла вода.

Също така се предлагат и смесители със сензорно управление за банята. Това е с цел комфорт и удобство,и естествен завършек към интериора във вашия дом.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply