Skip to Content

Декорът в банята зависи най-вече от плочките

plo4ki_bania_aurea2-700x700 Декорът на банята може да бъде решен в множество различни варианти. Съвременните облицовъчни материали правят възможно реализирането на всякакви прекрасни идеи, на които сте се натъкнали. Без значение дали говорим за неувяхващата класика, винтидж, модерната баня или такава, издържана в какъвто и да било друг стил, всеки един проект би могъл да бъде успешно реализиран с малко въображение и помощ от специалист.

 

Подходящото съчетание на керамични плочки, както и плочките гранитогрес, със сигурност ще ви помогне да създадете много красив и елегантен интериор в банята.

 

Форми и размери

Плочките за баня могат да се намерят в различни размери и форми. Най-често те се предлагат в квадратна или правоъгълна форма, а големината им варира в широки граници. Стандартно се използват най-вече тези с размери 20х20 см, но що се отнася до пода, дизайнерите препоръчват да се спрете на по-големи, особено, ако помещението не е голямо и желаете да го разширите визуално. Всъщност, това правило не е универсално и зависи от вида, цвета, формата на плочките и начина по който изглеждат в конкретното помещение. В някои от тези случаи големите плочки на пода стоят ужасно, затова най-добре размерът да не надвишава 30 см.

 

Декоративни модели

Съществуват и декоративни модели плочки за баня, които са много малки. Те са предназначени за изпълнението на фризове, фрагменти, пана и други подходящи украси за декора на банята.

Ако искате да постигнете по-модерен вид и да придадете на интериора оригиналност, може да се ориентирате към 3D плочки за баня. С тяхна помощ можете да постигнете невероятни резултати. Най-често приложението им е частично, само в определени зони на стената. Дори само малък фрагмент е в състояние да направи истински чудеса и напълно да преобрази обстановката.

 

Преди да направите окончателен избор какви плочки ще използвате за облицовката на стените и пода във вашата баня, добре е да разгледате различни варианти, за да вземете най-доброто решение. Не всеки път моделите, на които се спираме, след монтажа отговарят на очакванията ни. Ето защо не прибързвайте, обмислете всичко, до последния детайл!

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply