Skip to Content

Душ кабина ли да изберем за банята или вана?

 Понякога хората трудно решават какво точно да  изберат за своята баня. Те дълго мислят преди да вземат своето окончателно решение, за да са сигурни, че не са сбъркали в преценката си. За да улесним всеки един клиент, в тази стаия ще разгледаме основните предимства и на душ кабината и на ваната.

Предимства на душ кабината:

В сравнение с ваната пести повече вода. За да се напълни една средно голяма вана са необходими около 100- 140 литра вода, а едно взимане на душ не харчи повече от 60- 80 литра.

Вземането на душ пести време. Ваната изисква да отделите максимум час, а душът няколко минути.

Душът заема по-малко място от ваната.

Душ кабината е по-хигинича.

Предимства на ваната:

Една ароматна и топла вана осигурява релакс; може да се използва за домашно водолечение; почиства се много по-лесно от душ кабината.

Ако решите да изберете душ кабина обърнете внимание на стъклата, които трябва да са устойчиви. Може да изберете хидромасажна или душ кабина с парна баня. Има модели със система за самопочистване, което спестява време на всяка домакиня. Също така други модели имат място за сядане. Този вариант е идеален за малки деца.

Трябва да се внимава при монтажа и уплътнението при кабините с готови корита. Ако не са добри, има вероятност след време да започнат да пропускат вода.

Ако изберете вана, нейната форма и размер трябва да е съобразена с помещението. Стандартните вани за малки помещения са с полуседнала за тялото позиция. Докато големите вани създават удобство и възможност за релакс. Голямата вана може да е за двама или ъглова.

Материалът също е голямо значение. Те могат да са стоманени, акрилни, чугунени с емайлирано покритие и полимерни. Акрилните вани от тези фибростъкло са най- евтини и надеждни. Акрилните са по- устойчиви на надраскване. Порцелановите вани са по-крехки и понякога е възможно напукване или счупване, в следствие от удар с тежък предмет. Най- здрави са стоманените, но най- скъпи. А дървените се поддържат най- трудно и имат по- кратък живот на експлоатация.

Be the First!

Leave a Reply