Skip to Content

Душ кабини   – решение  за малка баня

Несъмнено душ кабините са удобни и практични за усвояването на малки бани, каквито повечето хора притежават. Но преди да закупите трябва да знаете някои основни неща за тях.

При душ кабините най- бързо се износват металните части, каквито са дръжките, пантите и лайсните. Причината е, че те могат да ръждасят, да пожълтеят или да почернеят.

Необходимо е веднъж седмично душ кабината да се почиства основно. Основното почистване включва металните елементи, стъклата, пластмасовите части, сифона и т. н. Ако не се почистватредовно, много е вероятно да се появи неприятна миризма, която идва посредством сифона от канала и най-често се появява при евтините модели душ кабини. Освен това, ъглите потъмняват и пожълтяват, а по стъклата остават петна от засъхналата вода, което също се появява в следствие на непочистване.

Жените с дълги коси знаят, че по време на къпане няма как да паднат няколко косъма, но това се случва и при хората с къси коси, само че не е толкова видимо. Поради тази причина, за да се избегне запушване на канала, също се налага редовно почистване, тъй като душ кабините са проектирани по-различно от стандартните душове.

Нещо много важно, на което трябва да обърнете внимание, е никога да не се използва препарат за отпушване на канала при душ кабината. Напълно възможно е да се увредят запушващите елементи, пластмасовите и чугунени части. А от своя страна това ще доведе до теч под коритото, който трудно може да се отстрани.

Много хора сега ще се запитат дали си заслужава да монтират душ кабина. Разбира се, че си заслужава, стига да не изберете най-евтиния модел, който се предлага. Заложете на качествена душ кабина и се посъветвайте със специалист за нейните материали. Ако желаете можете да поръчате и душ кабина, която да се изработи по индивидуална поръчка и която да отговаря на специфичните ви изисквания.

 

Виж нашите предложения ТУК >>

 

Be the First!

Leave a Reply