Skip to Content

Защо е толкова важна душ-кабината?

kabiskakd  Идва момент в живота на всеки, когато трябва да обнови банята в жилището си, за може не само тя да бъде актуална, но да се отстранят редица възникнали проблеми като течове, счупени плочки, спукани тръби и други подобни.

 
Когато дойде този момент за основен ремонт, трябва да се помисли в перспектива. Нещата трябва да се правят със стратегия и план, особено ако бюджетът е ограничен, в противен една неорганизираност в последствие може да излезе по-скъпо, тъй като тя ще се отрази пагубно върху дизайна и предназначението на банята.

 
През последните няколко години се наложи една нова тенденция, която отдели това мокро помещение на няколко части, които обикновено са две – едната е мокра, а другата суха. Съответно мократа е частта, в което се къпем и в нея е разположена душ-кабината, а сухата е останалата част от банята.

 
Много домакинства нямат това разделено помещение, което води до редица неудобства, едно от което е, че цялата баня става мокра след ползване на душа, което не я прави удобна за ползване. В мокрото помещение можем лесно да се подхлъзнем, защото доста видове плочки стават хлъзгави, когато са мокри. Дори и плочките за баня да са грапави, пак няма гаранция, че не можем да се подхлъзнем заради чехлите например.

 
От изключително важно значение е банята да се поддържа суха, особено когато в семейството има малки деца, които няма как да бъдат наблюдавани постоянно.

 
В този случай наистина е добре банята да разполага с душ кабина. Пазарът предлага много готови решения, с които можете да се сдобиете, както и да изберете индивидуална разработка на вашата баня.

 

Be the First!

Leave a Reply