Skip to Content

Защо са толкова важни полчките за баня?

plzaba  В основата на дизайна на всяка баня стоят плочките. Те се предлагат в различни размери, форми и цветове, така че с няколко идеи и повече въображение можете да създадете чудесен интериор в това помещение.

 
Керамичните плочки са едни от най-предпочитаните, заради тяхната здравина и водно-устойчивост, а освен това са много лесни за почистване. Когато трябва да избирате подови плочки за баня, заложете на устойчиви на плъзгане. Те се предлагат в различни форми – квадратни, триъгълни, шестоъгълни и осмоъгълни.

 
Ако изберете едноцветни плочки, можете да създадете интересни подови форми като използвате плочки в по-малък размер и различен цвят.

 
Ако искате плочки за пода и стените в един и същи цвят, добре е стенните плочки да се различават по размер и да бъдат поставени диагонално. По този начин ще получите красив визуален ефект.
Също така можете да използвате фугираща смес с цвят, контрастен на плочките. Така например, ако сте избрали бяла теракота, може да я комбинирате с червена, жълта или синя смес.

 
За по-модерно излъчване на банята, различно от традиционния стил, можете да използвате по-дръзки и ярки цветове в различни форми. Интериора можете да допълните с модерни аксесоари.

 
С цветни плочки в меки и бледи розови, светло зелени или морски сини нюанси ще създадете по-романтична обстановка в банята. В допълнение са подходящи дървени аксесоари.

 
Плочките за баня, както и техните цветове и съчетания, са изключително важни, тъй като те оказват голямо влияние върху настроението ви.

 
Топлите цветове създават повече настроение, докато студените цветове въздействат по друг начин. Ярките са по-драматични и могат да направят банята да изглежда по-малка, тъй като поглъщат светлината. Тъмните нюанси също намаляват визуално помещението, затова ако нямате прозорци и не разполагате с естествена светлина, не са за предпочитане. Банята може да изглежда по-светла и просторна с неутрални и светли цветове.

 
От плочките зависи цялата атмосфера в банята, затова преди да изберете правилните, внимателно преценете всеки вариант.

Be the First!

Leave a Reply