Skip to Content

За вашата баня

Ако банята ви се нуждае от ремонт, преди това трябва да се съобразите с някои основни характеристики.

За малки бани са подходящи мивки върху пиедестал или полупиедестал отколкото вградена в шкаф мивка.

Преди да закупите вана, седнете в нея, за да почувствате дали имате добра опора. Освен това обърнете внимание на ъглите на гърба. За по-малко помещение изберете малка, но по-дълбока вана.

Настилката трябва да е трайна и водоустойчива. Керамиката, мраморът или естественият камък са едни от най-здравите и трайни настилки. За да не бъде студена настилката, поставете подово отопление. Така ще осигурите повече топлина и ще ви бъде приятно. Ако харесвате дърво, то трябва да бъде много добре импрегнирано.

Поставете ефектно и стилно огледало с красива рамка над мивката, за да създадете по-привлекателен вид на помещението. Комбинирайте с осветление. Може да поставите до него аплици с халогенна светлина. Осветлението също играе голяма роля за вида на банята. Добрата светлина не само е задължителна, но и функционална.

Пространството трябва да се използва правилно. Може да изберете по-високои шкафове, за да отворите повече място на пода.

Ако нямате възможност за душ кабина,бихте могли да си изградете отворено душ пространство без преграда или завеса, за да създадете илюзия за повече обем. Изберете модерен душ, който така насочит,  че водата да не излиза извън отвореното пространство.

Колкото до тоалетната чиния,  изберете качествена. Това не значи, че непременно трябва да е скъпа, но и не бива дасе пести. За по- голямо удобство, заложете на тоалетна с удължено тяло и седалка.

Накрая добавете в обзавеждането стил и лукс. Ако имате вана, сложете в близост до нея луксозен стол, за да си осигурите място за сядане, където ще ви е удобно да се гримирате, например. Може да добавите няколко зелени растения, за да придадете повече свежест. Ако имате прозорец, добавете текстил в подходящ цвят.

Be the First!

Leave a Reply