Skip to Content

Идеи за банята

Днес ще ви дадем няколко фаянсови идеи за дизайн на баня. Но преди това ще обърнем малко внимание на мрамора – малко скъп материал, но луксозен и изтънчен. Мраморът е един от най-красивите камъни. Той може да има различни форми, а по отношение на цветове изборът му е огромен.

Красивите цветни нишки се образуват при формирането на мрамора, когато въглерода и желязото се преплитат по необикновен начин. Едни от най-предпочитаните стилове за обзавеждане на баня с мрамор са скандинавския и ретро. Единият се характеризира с  бялите си цветове, изчистени и прости линии, а другият  съчетава удеално минало и настояще.

Ако искате да имате баня с мрамор, но все още не можете да си позволите това, възползвайте се от другите ни идеи, които също са едно добро решение.

В съвременното строителство все по-предпочитаните саизкуствените материали. От една страна те са по- евтини от естествените, а от друга са по-дълготрайни, водоустойчиви и са по-лесни за поддръжка. Лесно ще можете да създадете визия, наподобявща както на мрамор, така и на гранит, дърво и др., тъй като ма плочките с имитации на естествени материали.

За да придадете битова визия на вашата баня, може да използвате както плочки с имитация на дърво, така и цялостна структура за вграждане. Може да създадете красив  дървен под  и стени, при това да ги почиствате и поддържате без много усилия.

Друга идея за облицовка на вашата бяна са  плочките, имитиращи естествен гранит. Или можете да изберете плочки с имитация на тухли или мозайка и каквато илюзия за естествен материал желаете да създадете.

При съвременните – фаянсовите плочки са много флоралните мотиви. Те се използват най-вече като бордюри или цветни пана в банята, тъй като изглеждат наистина страхотно. Тези плочки създават много настроение и с тях помещението изглежда топло и уютно.

И не на последно място още една идея е шахматното разположение на светли и тъмни керамични плочки. Има  модели, които създават уникални ефекти, при които плочките се подреждат по специален начин- малки и голями плочки в контрастни цветове. Но е най- добре те да се монтират от специалист.

Be the First!

Leave a Reply