Skip to Content

Идеи за оформлението на интериора в банята

idei-za-banq  Винаги можете да подобрите атмосферата и да направите интериора на банята една идея по-привлекателен, без значение дали помещението е голямо или напротив – прекалено малко.

 
Избор на стил за вашата баня
Преди да се пристъпи към планирането на дизайна на банята, трябва да сте наясно с това, в какъв стил предпочитате да я решите. Разбира се, интериорният дизайн, постоянно се развива и на стила вече не може да се гледа като на догма, а напротив, смесването и добавянето на нови, различни елементи към всеки един стил е желателно, за да се постигне повече красота и оригиналност.
Изборът на стил зависи също и от финансовите възможности, тъй като за някои направления се използват предимно луксозни текстури, масивни и скъпи конструкции или декоративни елементи.

Модерният в момента минимализъм обаче дава възможност да сътворите красив и практичен интериор в банята без да влизате в излишни разходи. Мебелировката и аксесоарите при този стил са със съвсем опростена конструкция, както и са изработени от естествени, екологични материали. Основният принцип следва насоките за чистота и аскетичност в дизайна, което предполага свеждането до минимум на мебелите, а декоративните елементи почти отсъстват напълно.

 
 Избор и комбинация на цветовете в банята

При проектирането на банята трябва да се внимава много при избора на цветове, тъй като различните тонове и нюанси оказват различен визуален и психологически ефект.
Големите бани ще изглеждат страхотно с различни цветове, така че, ако сте фен на контрастите, сега е моментът да развихрите въображението си.
Розовият цвят е много подходящ, в случай, че желаете банята да изглежда по-малка, а и освен това ще помогне за създаването на по-голям комфорт и ведра атмосфера.

Що се отнася до светлината в банята, препоръчва се тя да бъде много по-силна, отколкото в която и да е друга част на жилището. Силното осветление е необходимо най-вече в зоната с огледалото. Най-добре би било да изберете няколко светлинни източници, които да разположите в близост до него. Така ще имате възможност лесно да регулирате силата на светлината, когато това е необходимо.

 

Be the First!

Leave a Reply