Skip to Content

Идеи и съвети за малката баня

malkabanq  Повечето домове не разполагат с голямо помещение, пригодено за баня, но въпреки това то може да бъде с модерно и съвременно излъчване. Тайната в красотата и уюта на малката баня е в детайлите и функционалността.

 
Малката баня трябва да побере всичко необходимо. Тя е голямо предизвикателство за всеки дизайнер, в нея трябва да се сложи тоалетна чиния, мивка, която да осигури достатъчно пространство за душ кабина, както и място за хавлиите. Много подходящи са ъгловите мивки, тъй като заемат по-малко пространство и позволяват да се сложи душ-кабина, която свободно да се отваря. Мивката може да бъде с шкафчета, в които да се съхраняват необходимите вещи. За да не заема повече място, душ-кабината може да бъде със завеси, вместо с врата. Голямото огледало придава просторен вид на малката баня. Над тоалетната чиния могат да се поставят рафтове или вградени шкафове.

 
Също така можете да минимализирате площта в помещението, която се използва за мебели. Единият начин е да интегрирате рафт под мивката, върху който да поставяте препарати.

 
Всеки един елемент в дизайна на банята трябва да бъде поставен с цел и на точно определеното място. Така например можете да поставите кърпите на вертикални рафтове, които са открити, вместо в шкафове, които ще заемат от мястото на банята. По този начин ще придадете повече уют в помещението.

 
Когато избирате цветовете за банята, заложете на по-светъл за основен тон. Както може би знаете, светлите нюанси отварят визуално пространството. Изберете млечни и бледи тонове. Трябва да знаете, че цветните акценти и актуални мотиви след време отминават, а на никой не му е приятно да прави ремонт на всеки две или три години. Така, че изберете нещо, на което да се наслаждавате за по-дълъг период и което да излъчва винаги спокойствие. Текстурите в светли цветове винаги асоциират чистота и свежест.

 
Почерпете още идеи от нашите продукти за баня >>> http://www.keramo-bg.com/

Be the First!

Leave a Reply