Skip to Content

Изборът на плочки за банята – не е лесен!

mosaic-tiles-for-bathroom-ideas-for-15-models-and-types-of-installation-1-840  Изборът на подходящите плочки за банята винаги изглежда много лесен! Вие влизате в магазина и избирате цвета и дизайна на плочките, които ви харесват, и работата е свършена. Но като се приберете с избраните от вас плочки понякога става очевидно, че сте направили грешен избор. Така че, преди да купите плочки за банята първо трябва да имате някои основни познания за различните видове плочки, техните дизайни и стилове, както и предимствата и недостатъците им.

Керамичните плочки
Керамичните плочки се използват най-често за стените и пода на банята. Този вид плочки са лесни за почистване и не се поддават на негативното въздействие на микробите. Керамични плочки имат огромно разнообразие от цветове, текстури, рисунки и модели. Те са универсални, а също така много издръжливи и лесни за инсталиране. По отношение на цената тези плочки, в сравнение с другите видове са малко по-евтини.

Каменни плочки
Съществуват различни видове каменни плочки, това е причината те да се използват в различни видове интериори на бани. Те се препоръчват за използване, защото са лесни за почистване и на практика нямат износване – изглеждат фантастично за дълго време. Каменните плочки за баня са достъпни в различни видове камък (както естествени, така и изкуствени), и от различни видове материи и повърхности. Камъните с добро качество могат да бъдат и малко по-скъпи. Каменните плочки обикновено са много тежки, и за тях е необходима плътна и здрава основа, за да се закрепи където трябва.

Важни детайли, които трябва да вземете предвид при избора на вашите плочки за баня:
Много зависи от това къде искате да ги използвате: за пода, стените, или под душа. Изборът на цвят и размер на плочките трябва да бъде в хармония с банята. Ако сте използвали вече различни плочки, то трябва така добре да ги комбинирате, че да създадете привлекателен контраст. Изберете плочки, които изискват минимално фугиране.

Надявам се да съм ви бил от помощ!

Be the First!

Leave a Reply