Skip to Content

Избор на мебели за баня – стъкло и метал

Как да изберем подходящи мебели за баня?

 

1221б  Всеки, на който се е налагало да избира обзавеждане за баня, знае какво разнообразие от модели може да се намери. Това често обърква потребителя. За да се улесни тази задача, ще хвърлим малко светлина върху материалите, от които се изработват най-често.

Като начало ще кажем, че най-важните условия, на които трябва да отговарят подходящите мебели за баня са:

  •  Водо- и влагоустойчивост;
  • Издръжливи на рязка смяна на температурата;
  • Устойчиви на ръжда и корозия.

На тези условия отговорят пластмаса, стъкло, метал, обработено дърво и полистирол.

Особено разпространени са плоскостите от МДФ и ПДЧ, разбира се след нужната обработка.

Стъклото като материал за мебели за баня е много подходящ. То е идеален избор за хора, страдащи от алергии. Освен това, стъклото пречупва по много красив начин светлината, придава простор, чистота и изисканост.

Най-често стъклените мебели за баня се съчетават с метални елементи.

На пръв поглед може и да изглежда, че стъклото е твърде крехък материал за изработка на мебели, но специалната обработка и дебелината му го превръщат в изключително подходящ.

За направата най-често се ползва стъкло с дебелина 8-22 мм.

 Когато се произвеждат мебели за баня или друга стая се взема предвид натоварването, което ще носят. За целта може да се премине процес по закаляване, което увеличава издръжливостта на стъклото до 3 пъти.

Например при производството на етажерка за баня се използва прахово покритие, песъкоструйна матировка, евентуално да се направи витраж или пък ефект „счупено стъкло“.

Мебелите или плотовете, които се поставят под мивката, най-често се произвеждат от дебело цветно стъкло. То е много устойчиво и красиво. При нужда от олекотен вариант се използва плексиглас.

Знаейки какво търсите, ще може лесно да изберете мебели за баня, които да ви служат дълго, ще се вписват отлично в интериора и, не на последно място, ще бъдат функционални.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply