Skip to Content

Избор на мивка за баня

Мивкате е един от най-важните елементи в банята и за това трябва да бъде избран правилно. На първо място мивката трябва да е практична и удобна. Изборът й също така зависи не само от интериора в банята, но и от редица други сновни фактори, на които трябва да обърнете внимание. В тази статия ще се опитаме да ви дадем няколко полезни съвети за правилния избор на мивка.

Един от основните параметри е размерът на мивката, който пряко зависи от мястото, където ще бъде поставена тя.

Мивките се призвеждат със или без отвори за смесител, което от своя страна определя мястото, където  ще се монтира самият смесител – на стената или на самата мивка.

Съвременните мивки се предлагат в най-различни дизайни, форми и произведени от различни материали.

В зависимост от техния монтаж, се разделят на няколко вида:

Окачени мивки за баня - с помощта на скоби и болтове се закрепят на стената. При тях смесителят може да бъде на самата мивка или на стената. Единствения недостатък при тези видове е, че се вижда сифона и водопроводната инсталация. Но те обикновено се прикриват с помощта на шкаф за баня, където да се съхрабяват принадлежностите.

Друг вид са мивките за баня на поставка, които се закрепват като се опират на поставка, която скрива сифона и водопроводната инсталация. Самата поставка може да бъде заедно с мивката или отделна част. Най-често височината на поставките е между 80 и 90 см и това трябва да се знае, когато избирате.

И третият вид са вградените мивки за баня, които се вграждат към самата стена в плот. Някои от тези комплекти включват шкафчета, огледало, осветление и други елементи. Най- доброто предимство на вградените мивки е техният уникален дизайн, това, че няма необходимост да се закрепват за стената и най- вече скриват водопроводната инсталация.

Be the First!

Leave a Reply