Skip to Content

Избор на плочки според материала

За стилност и за шикозно посрещане в случай, че имате дълга и просторна баня, можете да сложите шикозни шахматни плочки. С тях ще получите невероятен ефект в кухнята, но това особено важи и за банята. Такива луксозни плочки биха създали илюзия за шахматна дъска, чиято оригиналност би признал всеки един човек. Това гарантира изключителни резултати. Има много видове плочки, които се различават помежду си, в зависимост от многото си функции. Основната е материала. Според материала плочките биват няколко вида.

 

Кото: Подове в бяла или червена паста (цветът зависи от състава на глината). В червено оцветяване се осъществява чрез окисление на следи от желязо.

 

Единична стрелба: включва медии за готвене и емайл в един пас със специални пещи при температура в интервала между 1170 и 1200 градуса по целзий. Тази технология може да се разглежда като технология, която е направила плочките за подови настилки. Не е без дефекти досега, но се счита в графата на евтините материали.

 

Двойно изпичане: плочката се реализира на два етапа, където в първия е като частично печене на тесто, като по този начин ще се създаде това, което обикновено се нарича „бисквитка“, а по-късно бива боядисана с емайли и преминава към втория етап – стрелбата.

 

Порцеланови плочки в насипно състояние: неглазирани плочки, получени чрез процес, наречен “натискане”. Един има повече цветове и текстури, съгласно компонентите, използвани в състава на тестото. Главната особеност е ниската скорост на абсорбция (поглъщане на вода) 0.04%, което го прави напълно не-абсорбиращ. В някои случаи това е най-ценното и порцелановите плочки се нарича Мрамор фабрика.

 

Остъклени порцеланови плочки: глазирани плочки, произтичаща от подобна на процеса на единична стрелба, но с окончателен вид характеристики каменинови. Това може да отнеме време за различните цветове, в зависимост от текстури, използвани в декоративната фаза на емайла. Може да се помисли за технологичното развитие на единичната стрелба.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply