Skip to Content

Избор на размер, форма и аксесоари за вана


1. Р
азмерът на ваната играе особено важна роля при избора на модел. Тук трябва да се вземат предвид няколко важни фактора.  На първо място гамата от размери, предлагани от производителя. За стандартни се считат следните параметри: дължина – 150, 170, 180 см; Широчина – 70, 80, 85 см, височина – 65 см.

2. Площта, която ще заема ваната и разбира се интериора на банята. Новата вана трябва да съответства на размера на стените на помещението, в което ще бъде разположена, както и на мебелите за баня,разположени във въпросния интериор.

3. Степента на комфорт при къпане. Препоръчително е да се даде възможност на човек да взима вана в легнало положение с крака, напълно отпуснати на минимално разстояние от 5 см от стените на ваната. Това разбира се е идеалният вариант, но заем, че той не винаги е възможен.

Различните форми на модернитевани позволяват те да бъдат поставени навсякъде в стаята: до стената, в ъгъла, в средата на помещението. Правоъгълни, кръгли, овални, триъгълни, шестоъгълни, и други ванив най-сложни асиметрични форми могат да се превърнат в център на банята.

4.Феновете на допълнителни аксесоари могат да бъдат привлечениот такива екстри като подлакътници, дръжки с различни форми, стълби, прозрачни прозорци в стените на ваната, педали за регулиране на височината и други подобни.

За да стане интериора в банята единен,ваната е от голямо значение. За това се препоръчва едва след като закупите нея, дакупитеостаналата част от санитарната техника, която да е в тон. А именно: тоалетна, мивка, биде и смесители, душ аксесоари и т.н.

Преди да направите своя избор, е желателно да се запознаете с технологичните особености на ваните на различни производители, да се консултирате с експерти и да прочетете отзивите на клиентите за ваните, които те са избрали.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply