Skip to Content

Избор на сифон

tapa-za-mivka-twin-A737YG82-20221-420x420 Сифонът е важен и основен елемент за банята и от него зависи доброто функциониране на цялата канализация в помещението. Не всеки му обръща достатъчно внимание, но без него банята не може. Какъв сифон да изберем и с какво да се съобразим?

Сифонът пропуска водата към канализационната система, като спира попадането на големи предмети в нея. Освен това неприятните миризми остават навътре и не се усещат, когато тази част е добре направена. Всяка баня си има своите характеристики и особености и това е първото, с което трябва да се съобразим. От съществено значение е и мястото, където ще се монтира. Количеството вода, която ще бъде пропускана през него, също е важен момент.

Има класически вид сифони, т.нар. сифони за умивалник. Те варират в зависимост от размерите на изходната тръба – Ф50 мм, Ф45 мм,Ф32 мм. Тези, с по-малки изходи, са за бани, в които рядко се използват умивалниците, т.е с по-малък приток на вода. Най-често това са административни сгради или малки магазини. Поддържат се лесно и се въвеждат лесно в експлоатация.

Дължината на самата тръба може да бъде различна – основно правило тук е по възможност да бъде по-дълга. Това улеснява монтажа й, също така насочването й в канализацията. Не е страшно, ако тръбата е прекалено дълга – просто премерете нужните размери и отрежете тръбата спрямо тях. Сложно е, когато е къса – тогава Ви трябват допълнителни фасонни части.

При избор на сифон за съдомиялна или пералня машина, трябва да се вземе в предвид наличие на клапа, която да не пропуска връщането на водата обратно.

Не на последно място по важност стоят уплътненията и съединенията на сифона. Изберете ги така, че лесно, дори с ръка да можете да ги завъртите здраво, за да стоят неподвижно и гайките да не превъртат. Обърнете внимание на това, защото много често при слаби уплътнения се наводнява цялата баня.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply