Skip to Content

Избор на хидромасажна вана

22113 Ние всички искаме да съчетаем полезното с приятното, но не винаги можем да го направим. Хидромасажа, обаче, пасва перфектно на това определение. Той позволява да се намали умората, подобрява кръвообращението, намалява болката при травми.

Как работи?
Системата на хидромасажната вана е много проста и се основава на движението на водата в затворен кръг. Банята се пълни със смесител или система за преливане. Под нея е скрита центробежна помпа, която доставя вода до дюзите. От нашите очи е скрит компресора за въздушният масаж, както и тръбопровода и управлението, свързани с него.

Защо е толкова скъпа?
Гамата от хидромасажни вани днес е много богата. Съответно и цените на различните модели се различават значително. Материалът на тези вани обикновено е акрил. Той дава възможност тя да бъде създадена лесно във всякаква форма, размер и дизайн. Всичко това влияе на цената на крайния продукт.

Най-често ваната разполага с 4 до 6 дюзи, но по-напредналите модели разполагат вече с повече от дузина. Цената може да се увеличи от екстри като въздушен масаж, хромотерапия, вградено радио, телевизия и други подобни.

Изборът
Започваме избора със системата за управление на хидромасажната вана. Те са пневматични или електронни. Последният вариант е за предпочитане от гледна точка на комфорта, тъй като позволява по-лесно конфигуриране на цялата система. Само при нея са възможни допълнителните опции, като хромотерапия и прочее.

Забележете дюзата. Тяхната външна част не трябва значително да се подава от чашата, като трябва да бъдат по човешкото тяло. Това създава предпоставки за качествен масаж. За да се осигури необходимото налягане за водата, ваната трябва да има достатъчно мощен двигател. На всяка дюза й трябват от 150 до 250 W, в зависимост от режима на работа.

Помпата и двигателят са източник на висок шум, затова обърнете внимание за наличието на системата за намаляване на шума, която го прави почти недоловим. Повечето от тези системи се използват в луксозните модели.

Полезни са допълнителни функции, като например контрол на нивото на водата, което гарантира безопасната експлоатация на оборудването. Някои производители на хидромасажни вани оборудват техните модели и с автоматичен дренаж при приключване на водните процедури.

Допълнителни функции
Хромотерапия е свързана с лечение с помощта на светлината и цветовете. В нашия случай, със специално подбрани светодиоди. Техният блясък има благоприятен ефект върху настроението и работоспособността и сваля от нас усещането за умора и нервно напрежение.

Функцията аромотерапия насища въздуха в системата с целебен аромат на етерични масла, които изпълват ваната. Тези лечения помагат при много заболявания. Ако използвате режима “озонотерапия”, водата във ваната ще се насити с озон. Ще потисне жизнените функции на вредни микроорганизми по повърхността на тялото и активно ще подпомогне лекуването на рани.

Почти всички съвременни хидромасажни мини басейни в различна степен са оборудвани с вградено радио, LCD-телевизор, мултимедийна система за забавление, водоустойчиво дистанционно, пулт за управление и така нататък.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply