Skip to Content

Какво да изберете за вашата баня- душ кабина или вана?

kakvo  Собствениците на апартаменти, в които баните със стандартни квадратури, често се двоумят какво да изберат: душ кабина или вана. Ако банята е достатъчно просторна, този проблем не съществува, там може да се инсталира дори сауна или джакузи.

 
Повечето хора си мечтаят да релаксират в топла вана с чаша освежаваща напитка. Но дори и така да е, трябва да се замислите реално колко редовно ще ползвате ваната. Както знаете, всяко нещо в началото е интересно, но с времето този интерес намалява. Така е и с ваната и основната причина за нея е най-вече ежедневната поддръжка.

 

Разбира се, ваната си има и своите предимства. Тя ще ви бъде от голяма полза, особено, ако имате малки деца, за които къпането ще бъде голямо забавление. А и ако самите вие обичате да се къпете по-дълго от обичайното, тогава вашият избор трябва да бъде вана.

 
Днес се предлагат най-разнообразни видове вани с всякакви екстри- джакузи, хидромасаж, аромотерапия и много други. Ако имате любим човек, може да изберете вана за двама.

 
Ако сте се насочили към душ кабина, няма да сбъркате. Съвременните душ кабини също се предлагат с най-разнообразни екстри- парогенератор, хидро- и аеро- масаж, аромо-, звуко- и хромо- терапия и т. н. Душ кабината е по-добрия вариант за онези от вас, чието ежедневие е много забързано.

 
Ако финансовите ви средства са ограничени, спокойно може да изберете най-обикновена душ кабина.

 
Трябва да кажем обаче, че душ кабините не са подходящи за много едри хора и такива, които страдат от клаустрофобия. Също така ако имате малки деца, къпането може да се окаже трудно. Така че, ако мислите, че нито душ кабина, нито вана са подходящи за вас, заложете на модерен душ за баня с голяма глава и LED осветление. Най-важен е вашият комфорт, така че в крайна сметка изберете това, в което ще се чувствате най-удобно.

 

Be the First!

Leave a Reply