Skip to Content

Какъв стил да изберете – само вие решавате

стил-в-банятаСтилът ви може да е класическия – с мрамор, гранит, камък, мебели в по-светли цветове, венецианска мазилка… Разработването на интериора и дизайна  на банята ви е приоритетен за много от съвременните дизайнери, а и все по-голям става броя на баните, които зависят от броя на стаите в дома. Даже банята да не е особено голяма, нужно е да се оборудва максимално комфортно и практично, без да забравяте за интериора, който може да ви създаде усещане като на курорт. На какъв вид дизайн ще заложите, зависи единствено от вас и светоусещането ви.

 

Дизайнът възможно е да се покрива известно с дизайна на останалите ваши помещения, но може също да бъде и силно различен. Затова, значение има размера и формата на помещението и все пак може да се създаде дизайн, който да ви допада. Новите съвременни технологии ви позволяват да осъществите всички ваши фантазии.

 

Различни идеи за плочки за баня, както и вероятните цветове и комбинации са нужни заради факта, че цветовете успяват да рефлектират директно върху настроението на обитателите на дома – от успокояващо-релаксиращо до зареждащо с енергия. Топлите тонове, като прасковено и жълто, са весело закачливи. Неутралните цветове, като бяло и бежово, разширяват стаята, трансформират я в по-светла и са винаги модни. Плочките за бани в студените  цветове като синьо, зеленикаво и виолетово създават хладно усещане, но и усещане за свежест и чистота. Модерните цветове, като черното и червеното, вкарват драматичен вид в дизайна, абсорбират светлината и карат стаята да изглежда по-малка.

 

Ако апарамента  ви е комфортно голяма, с много прозорци и процеждаща се естествена светлина, можете да си позволите и да заложите на по-тъмни цветове.

Тези, които имат малка и тясна баня, сигурно желаят да я променят, дори това да е оптична илюзия. Има няколко съвсем прости трика, чрез които да създадете желаната илюзия за по-просторна баня. За малките пространства винаги е подходящо и се препоръчва използването на пастелни, светли и неутрални цветове. Такива цветове създават оптична измама за повече пространство и  процеждаща се светлина в банята.

 

 

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply