Skip to Content

Какъв съвременен стил предпочитате за вашата баня?

Модерната баня може да бъде проектирана в огромно разнообразие от стилове, така че да отговори на естетическите виждания дори и на най-претенциозните домакини. Сега ще се спрем на някои от най-популярните, използвани за интериора на банята днес.

Последните тенденции показват засилен интерес към минималистичния, японския, както и така нареченият хай-тек стил. Всъщност всички те са свързани помежду си, но тук ще ги разгледаме  поотделно.

 Минималистичният стил е любим на повечето съвременни дизайнери и те горещо го препоръчват не само заради безусловната му елегантност, но и поради факта, че той не изисква влагането на много средства.

Минимализмът използва минимум мебели, като техните форми са съвсем опростени и изчистени. Тази очарователна простота е в състояние да  превърне всяка една баня в приятно райско кътче, което с удоволствие да посещаваме. Материалите, вложени в производството на мебелите и аксесоарите в минималистичната баня, са предимно естествени – стъкло, керамика, камък, дърво и така нататък. Пластмасата също е предпочитан материал. Пространството е от съществено значение, една от най-важните характеристики на този стил, е че той дава възможност на помещението да „диша“. Цветовете са неутрални, нежни и ненатрапващи се. Черното и бялото са в основата на минималистичната цветова схема, най-често разнообразена от ярко оцветен аксесоар.

Що се отнася до японския стил и хай-тек, те в голяма степен притежават чертите на минимализма.

Японският стил в декора на банята също се характеризира с простота и използване на естествени материали, както и такива, които имитират хартия, дърво, бамбук. Дизайнът е максимално олекотен, а що се отнася до цветовете, най-характерни са перлените оттенъци, пясъчните нюанси, както и кафявото. Формите на декора са предимно кръгли или правоъгълни.

Хай-тек стилът също е идеално решение за една съвременна баня. Той залага на многофункционални, модерни мебели и за подобен декор са характерни стъклените и метални фрагменти, както и керамичните плочки. Всички форми следва да са в духа на последните технологични тенденции. Например, вместо да използва класически тип полилеи, хай-тек предпочита прожектори, спотове, LED ленти.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply