Skip to Content

Как да изберем вана: Препоръки за подбор, в зависимост от формата и размера

Необичайните и до голяма степен екстравагантните форми в съвременният свят станаха предпочитани и дори се превърнаха в норма за предпочитание.Днешните хора са готови почти на всичко, за да създадат за себе си и своите близки уникална и комфортна обстановка в банята. Изборът на формата и материала на ваната са две неразделими един от друг компоненти, които зависят както от естетическия аспект, така и от въпроса за удобството на продукта, който ще използвате. На формата си заслужава да се обърне внимание, защото добрата форма на вана е гаранция за правилното разположение на тялото, а това е изключително важно, особено когато разполагате с хидромасаж.

И така, да поразсъждаваме малко – коя вана е по-добра?

Тук е необходимо да се вземат предвид една редица от аспекти. Така например, триъгълните вани предоставят повече място в банята за по свободно движение. В това отношение ъгловите вани са много практични. Най-популярните вани, обаче, са тези, които се вграждат в пода. Защото при тях производителите правят спускането към дъното с по-голям наклон.

При избора на вана, особено при такава с различна от обичайната форма, трябва да се вземат предвид собствените ви предпочитания, разположението на помещението, неговата големина и разбира се не на последно място – финансовите ви възможности. Що се отнася до размера, тази опция се ограничава според помещението.

Все пак не трябва да забравяме едно – в банята човек трябва да се чувства възможно най-комфортно. За едни от най-добрите вани се считат тези, при които водните процедури се извършват с полу-изправено тяло и опънати напълно крака. Нормалната дълбочина за една вана е – 50-60 см, а ширината се определя разположението на тялото във ваната – за максимален комфорт е необходимо да има пет сантиметра разстояние от двете страни. Важно е да се знае още, че вътрешния обем на ваната зависи и от ъгъла на наклона на стената, от наличието на подлакътници, вдлъбнатини и др. подобни.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply