Skip to Content

Как да изберем мебели за баня?

14112  В продължение на векове банята измина дълъг път на еволюция. Днес тя е не просто място за лична хигиена, а зона за релаксация. Функционалност, практичност и комфорт са определящите фактори в това пространство на хармония и светлина. Няма значение дали строите нов дом, правите ремонт на банята или просто приспособявате малко помещение – вие трябва да имате пред вид няколко фактора. Освен плочки за баня, санитарен фаянс, душ кабина и прочее, е много важно за банята да изберете най-подходящите мебели.

При избора на шкафове на първо място се замислете – какво ще съхранявате в тях?Ако съхранявате кърпи и имате голямо семейство, шкафът за кърпи е подходящ, но не забравяйте, че трябва да е на всяка цена водоустойчив. Ако ще съхранявате в банята всички необходими аксесоари и продукти за почистване на дома, ви трябва отделен шкаф. Всичко зависи от това колко и от какви шкафове имате нужда. Човек трябва да обърне внимание не само на размера и цвета на мебелите за баня, но също така и на дизайна. Както знаем, има закрити и открити шкафове, както и рафтове. Помислете внимателно за това кои от нещата ще бъдат изложени на показ, поставени на рафтовете, например като елемент от декора и украсата, или скрити зад затворените врати на шкафовете.

Ако банята не е е голяма, при избора на мебелите трябва да се подхожда по-внимателно. Преценете как можете по-рационално да използвате пространството под мивката. Там можете да поставите шкафче за съхранение на необходимите продукти и аксесоари за банята.

Обърнете внимание на детайлите. Висококачествените мебели за баня трябва да бъдат изработени от материали, които са устойчиви на вода и влага, да са покрити с полиуретанов лак или водоустойчива боя, като трябва да се покрие цялата повърхност, не само отпред.
Задната част на мебелите не трябва да е в контакт със стената. Фитинги и осветителните тела трябва да са защитени срещу корозия.
Успех!

Be the First!

Leave a Reply