Skip to Content

Как да изберем правилните цветове за банята

color Банята е това помещение в къщата, което е обект на най-много модификации, но също така е и мястото, в което тенденциите в стила и дизайнерските, и модни влияния са много отчетливи. Една красиво обзаведена баня може да ни накара да се гордеем, особено когато всичко вътре е направено по наш избор, по наше собствено усещане за красота, стил и комфорт. Един въпрос обаче, често се оказва с труден отговор: Как да постигнем перфектна баня, погледната през цветовете в нея? Достатъчно е да научите някоя друга тайна за избор на точни цветове, за да постигнете отличен резултат.

Първото важно правило е свързано с размерите на помещението. Обикновено банята не е голяма стая, а това означава, че смесването на различни цветове може да се окаже подлъгващо. За предпочитане е, да се прецизира един цвят, който ще е основен, като се работи върху неговите вариации, до момента, в който той достигне неутрален тон. По този начин, ще получим цвят хармоничен за възприятията, а погледът ни ще се плъзга гладко върху вариациите.

Второто правило предвижда начина по-който ще се къпете в банята. Дали чрез душ, или чрез вана. Душът предполага по интензивен бърз цвят около него докато се къпете, докато ваната е намек за релакс, отмора и по-бавен стил на къпане. Следователно два вида функции, две различни хроматични линии. Ако обаче банята е по-голяма, може да прецените цветовете според разположението на душа и на ваната. Това ще вплете в пространството и интензивността на бързия душ и бавния релакс ефект на къпането във ваната.

Правилният подход в банята, съчетан с личните предпочитания на всеки човек в дома, може да бъде точния баланс, за да изберете цветове в банята, които да паснат на естетическите разбирания на всеки в къщата. Това ще допринесе за по-спокоен климат вкъщи и красиво усещане след всяко къпане.

promocii-namalenie-otstypki

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply