Skip to Content

Как да изградим типична провинциална баня?

banq-v-retro-style

Първото нещо, за което трябва да се запитаме, преди да пристъпим към реализирането на идеалното обзавеждане за баня, е какъв стил ще следваме. Това ще ни улесни в работата и ще ни даде възможност да избегнем дизайнерски грешки. Днес насочваме вниманието си към типично провинциалната баня, чиито очарователни мебели за баня и дух от миналото създават невероятно усещане за уют и спретнатост – двата фактора, които белязват наистина добре подреденото помещение. Ето и специалните ни съвети за случая:

 

Вана в стил корито

Каквито и мебели за баня да предпочетете, не забравяйте, че ваната винаги си остава в центъра на вниманието. Нашият съвет е да я изработите по поръчка и тя да бъде под формата на корито, центрирана като местоположение в помещението и добре поддържана, защото най-често тя се изработва от фини материали.

 

 Селски плочки за баня

Те са подредени или в стилна мозайка, или са с големи размери – толкова големи, че комплект от 20 плочки да са ви напълно достатъчни да покриете целия под. Относно цветовете, нашите варианти са сиво и бежово, типично кафяво, доближаващо се до дърво, за да паснат на провинциалните мебели за баня от масивно дърво, а защо не и червени?

 

 Лак + шкурка

Минаването на всичко с шкурка, а след това щателно – лакиране – ще допринесе за обстановката на вашата селска баня. С този ретро похват можете да преобразите дори част от старите си мебели за баня, без да е нужно да купувате нови. Освен това, лакирането на мебелите ще им осигури допълнителна защита срещу корозия и бързо разпадане. В крайна сметка, провинциалните бани са именно такива – практични и неподатливи на влагата и условията в помещението. За да не объркате нещо по време на двата процеса, най-добре повикайте професионалист, който да се заеме с двете задачи лесно и безпогрешно!

Be the First!

Leave a Reply