Skip to Content

Как да направим една малка баня привлекателна

0900  Малката баня не е проблем.Ако не можете да я разширите за сметка на другите помещения, има и други начини да я направите по-голяма и по-привлекателна.

 

Точка на фокусиране
В едно малко помещение е много важна така наречената focal point или точка на фокус. Създавайки я, вие визуално ще разширите помещението, отвличайки вниманието от малките габарити на помещението. Фокусната точка може да бъде разположението на плочките при душа, огледало с интересна рамка, парче мрамор на една от стените – вариантите са много и зависят само от вашата фантазия.

 

 Висяща санитария
В една малка баня висящата санитария е напълно подходяща. Тя не само икономисва място, но и визуално не изглежда обемиста. Подберете я според вашият любим стил и вкус.

 

 Матова повърхност на пода
Както е известно, в банята водата на пода е много често срещано явление, особено като си измиете ръцете или се изкъпете. За това изберете матови плочки вместо обикновени, така вероятността за опасни травми ще е сведена до минимум.

 

 Ефективно осветление
Необходимите светлинни ефекти може да създадете с помощта на светодиодни лампи. Купете си цветни крушки – те ще разнообразят интериора на вашата баня и ще отвличат вниманието от нейната големина. Осветете мивката и огледалото. Светодиодна лента, поставена на умивалника, създава ефект, че той се носи във въздуха.

 

 Безопасност
Ако използвате някаква електрическа техника като сешоар, например, винаги бъдете нащрек и помнете, че такива уреди трябва да са водонепроницаеми.

Be the First!

Leave a Reply