Skip to Content

idei В България много домове имат относително малка баня, в която съчетават и тоалетна, и може би дори пералня, и какво ли не още. Въпросът е как може от толкова малко пространство да се постигне такава голяма функционалност?

Ключът към успеха е в правилното планиране и ограничаването на детайлите, които ще разположите в помещението. Като идеята е, не да се наблъска всичко в банята, а за това малко пространство, с което разполагате, да направите практична, красива и ергономична баня. Най-важни са основните функции: къпане, миене и тоалетна. Комбинацията от уреди и аксесоари за обзавеждане в банята разпределят пространството в един своеобразен триъгълник.

Душ кабината може да е прекалено голяма, затова много хора вече търсят концепцията за wet-room, което преведено значи мокра стая. Тя се поддържа по лесно от кабините и окачените душове и осигурява повече пространство в банята.

Мивката също е много важен елемент от всяка баня. Ако тя е от предпочитаните днес модели, прикрепена за шкаф с чекмеджета – също е отличен вариант за усвояване на пространство, защото може да прибере в себе си многото аксесоари за къпане, миене, чистене и т.н. Едно голямо огледало пред мивката, също дава усещането за по-обширна баня.

Тоалетната чиния също трябва да е обособена, като макар в малко пространство, има компактни модели или решения с преграда, които да разделят мястото, Мястото около тоалетната трябва да лъха на простота, свежест и удобство.

 Блестящи повърхности и добра осветеност в малката баня също създават илюзия за по-голямо пространство, защото осветяват и ъглите и труднодостъпните места за светлината. Това става чрез инсталацията на осветителни тела, които се монтират в ниши в стените или на тавана.

И разбира се като съвет: само защото пространството в банята е ограничено, не трябва да ограничавате въображението си.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply