Skip to Content

Как да се възползваме от предверието в банята?

Как да организираме предверието на една баня, докато то се превърне в потребна и функционираща част от нашия дом?

предверието в банята

Предверието в банята е място филтър, което разделя банята ( по-точно мястото където е тоалетната) от другите местообитания в къщата.

То се проектира обикновено, така че да се спазят хигиенно-санитарните нужди в един дом. В зависимост от мястото, определено за строеж и проекта, който трябва да се изпълни, вие можете да се озовете в случай, в който имате баня и тоалетна разделени с предверие от останалите помещения в дома. Особено в случаи, когато няма коридор между кухнята или хола в един дом, направата на предверие в банята е задължително.

Някои хигиенно-санитарни норми предлагат решение на тоалетна без предверие, но тя трябва да има директна връзка със спалнята.

В българския език, думата предверие е трудно да се определи дали е най-точната възможна, защото ние сме възприели да казваме на цялостното помещение – баня. Независимо дали то съдържа в себе си наведнъж предверие, душ, тоалетна чиния, вана.

В този смисъл, какво може да поеме едно предверие в банята от тежестта на цялото се определяна като основна негова характеристика.

Първият елемент от банята, който предверието поема е мивката. Това е и най-разпространеният вариант.

Шкаф или малък гардероб, в който да се поставят различните туби с препарати за почистване, малки инструменти за ремонт в банята и разни други предмети, на които обикновено домакините се чудят къде да им намерят мястото.

Пералнята или сушилната за дрехи също могат да намери своето подходящо място в това помещение. Като там се съблюдава разпределението на пространството и поставянето на плъзгащи се врати.

Ако се намира достатъчно свободно място, освен споменатите неща, може вътре да се сложи малка пейка, или удобен за мястото стол, легени за мръсното пране и т.н. Възможно е добавянето на аксесоари за баня, естетически дизайнерски решения, лампадини и т.н.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply