Skip to Content

Как да си изберем хидромасажен панел за банята?

Хидромасажният панел – необходимост или лукс

 

sho

Когато човек си взема душ, понякога го прави само заради хигиенната страна, понякога заради удоволствието от къпането, а понякога, за да се освободи от напрежението след тежкия работен ден.

Прекрасен начин да отморите психиката си и тялото си е масажът. Ползването на водата за целта е достъпен метод да го направите сами и в домашни условия.

Единственото, от което се нуждаете е хидромасажен панел. Много съвременни душ-кабини се предлагат с такъв, но цената понякога е доста висока или пък не покрива нуждите/изискванията на купувача.

За щастие на пазара отдавна се предлагат и отделни панели, които пасват на всяка баня.

Механизмът, по който работят хидромасажните панели е, че благодарение на различните си дюзи, те пускат водната струя с различна скорост, честота и интензивност.

Масажът може да бъде изключително нежен или пък дори интензивен.

Повечето панели за баня са с вертикален монтаж, което означава, е водната струя ще се изтласква хоризонтално и е добре да бъде поставен в душ-кабина. Така ще намалите риска от измокряне на цялата баня, включително и на мебелите.

Други модели панели са тези с монтаж в ъгъла на банята или пък универсални. Също така се различават по броя на дюзите, които могат да бъдат най-малко 2 и най-много 8, с или без термостат, ръчен или електронен начин на регулиране. Някои модели имат дори вградено радио и видео-панел.

Материалът, от който се изработват панелите за хидромасаж в банята са алуминий, стъкло, скъпа дървесина, мрамор или акрил. Обаче най-масов и предпочитан си остава последния материал. Акрилът е с ниска цена, поддържа се лесно и има анти-бактериален ефект.

Недостатък при него е, че козметичните продукти, съдържащи естествени масла може да оставят неприятен и дълготраен налеп, който е труден за премахване.

По-скъп, но и устойчив на външни влияния, е алуминият. Особено такъв преминал обработка с хром, той е изключително подходящ за изработка на аксесоари за баня. Има красив блясък, почиства се лесно и не задържа водни капки.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply