Skip to Content

Кафяво – комбинации с кафяво и бежово при избора на плочки и обзавеждане за баня

Кафявият цвят е много често използван за всички стилове бани – при модерните колекции плочки, класическите серии плочки и в провинциалния или ретро стил бани. Кафявия цвят е неутрален и естествен – създава усещане за вечност и близост до природата.
Лекият кафяв цвят в природни тонове създава усещане за уют и топлина и се използва много засилено както в класическите серии плочки, така и в най-новите дизайнерски колекции. По строгите нюанси на кафявото са използвани в някои модерни дизайнерски колекции плочки.
Много популярни са плочките с дървесни шарки и цветове, плочките с имитации на кожа, плочките с имитация на камък и мрамор, мозаечните плочки, както и плътните кафяви цветове плочки и плочките с фигурални мотиви.
Кафявото е много подходящо както за основен цвят на плочките, така и като допълнителен разнообразяващ цвят, например декоративни мотиви на стенните плочки, флорални или фигурални мотиви на декоративните плочки и фризовете и т.н.
Много често в традиционните стилове плочки се използват различни нюанси и комбинации с кафяво.
Бамбуковия цвят на плочките придава усещане за неутралност и близост до природата. Бежовите и жълтите нюанси на кафявото също са особено популярни във всички стилове плочки, като създават по-топло и уютно усещане в банята.
Предлагат се голямо разнообразие от плочки с имитация на бежов камък, кафеникав мрамор, имитации на мозайки и т.н. Бледите земни цветове на кафявото и жълтото са популярни както при дизайна на класически така и при модерните дизайнерски колекции плочки. Може да се каже, че плочките с меки природни тонове на бежовото и светло кафявото са постоянно актуални.
Кафявото се комбинира много добре както с черно, така и с бяло, бежово, жълто, зелено. Разбира се могат да се правят и други комбинации, но трябва да се прецени внимателно съчетанието или да се доверим на дизайнерските решения в подготвените колекции от плочки за баня, при които съчетанието на цветовете е направено от професионалисти.
От ваша страна е важно само да определите личните си предпочитания, защото дизайнерите са се погрижили за правилното комбиниране на цветовете в съответните колекции плочки.

http--www.keramo-bg.com-images-cvetove-plochki-bania-kafiavi-plochki-za-bania-200x282

Be the First!

Leave a Reply