Skip to Content

Килимчета и постелки за банята

32678 Всеки един елемент в банята, който директно е свързан с обзавеждането, с функционалността и с безопасността й, трябва да бъде изпипан до съвършенство. В това число влизат и килимчетата и постелките за баня, които не само, че имат естетична функция, но и понякога са необходимост. Затова, ако считате, че Вашата баня има нужда от тези аксесоари, трябва да се съобразите с някои детайли, тъй като всеки един артикул съдържа в себе си различни характеристики.

Първият детайл е материята. Килима или постелката за баня трябва да бъдат от материя, резистентна на вода и влага, за да може да издържи по-дълго време. Обикновено постелките са много прости като изработка и се правят от плюш  или памук.

Памукът е най-често срещаната тъкан, тъй като тя има отлични свойства, които допринасят за трайността и качеството. Памучната материя е тънка и позволява лесно сушене, изтънчена е и позволява лесна кройка, която осигурява перфектната форма и размер. Недостатъкът е неправилното сушене, което води до изхабяване.

Плюшените килимчета, постелки или пътеки за баня са направени от акрил, вискоза или полипропилен, които са чиста проба изкуствена материя. Тяхното основно качество е, че те са много трайни и не се повреждат при постоянен контакт с водата.

  Що се отнася до този тип естетически красиви аксесоари, които имат и предпазваща функция, те трябва да бъдат избирани и според цветовете в банята, така че да се вливат в общото пространство и да създават усещане за завършеност на обзавеждането. Ако цветът им бъде избран произволно, това може повече да подразни очите повече, отколкото да обогати помещението. Затова, когато избирате, приложете вашето усещане за стил и красота, а ако се колебаете, направете си консултация с няколко странични мнения и сравнения. Все пак, това са аксесоари, които имат своето важно място в цялата композиция в банята.

promocii-namalenie-otstypki

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply