Skip to Content

Лесно почистване на баня

Доста домакини за почистване на тоалетната чиния използват много силни и вредни вещества като белина, амоняк и други подобни. Най-добре е да се използвате сода бикарбонат, а също може и разтворен в гореща вода оцет. Най-неприятни са отлаганията от котлен камък по вътрешността на тоалетната чиния. За да не допускате да се образува е добре редовното почистване. Може да използвате Borax с няколко капки сок от лимон.Някой пък почистват чудесно с кока кола, което звучи странно, но истината е , че тя разяжда мръсотията. Пробвайте и вие.

За теракотените плочки за баня също може да използвате топъл оцетен разтвор или някой по-лек почистващ препарат. Всичко зависи от степента на замърсяване. Ето защо е хубаво плочките и банята като цяло да се почиства редовно с натурални продукти, тъй като силните химични продукти са вредни за кожата и околната среда и не са препоръчителни, ако в дома ви има малки деца или домашен любимец.

За почистване на санитарен фаянс също може да използвате оцетен разтвор, както и топла вода със сода бикарбонат. Ако ваната ви обаче е от метакрилат, содата не е подходяща. С помощта на бял винен оцет се премахват лесно наслагвания от котлен камък по кранчета, мивки и др. Най- напред минете с напоена гъба и след няколко минути изплакнете с вода.

Често по труднодостъпните места се появява мухъл. С него може да се справите отново с оцет. С помощта на пулверизатор, който сте напълнили оцет, напръскайте добре тези места и след като изсъхне просто забършете.

Мухъл и плесен се образува и по тавана на банята. За да премахнете цялата мръсотия и да отстраните вредните микроби, напълнете една кофа с равни количества оцет и вода, а след това почистете добре с помощта на моп. Лесно е.

Ако на места в банята има натрупвания от сапун, най-лесно ще ги отстраните със следната смес: 1 чаша вода, ½ чаша оцет, 2 чаши сода и половин чаша препарат за съдове. Нанесете сместа, след което забършете.

Петна от ръжда се премахват с паста за зъби и четка.

А огледалата ще засияят с помощта на крем за бръснене, който се нанася равномерно и се забърсва с памучна кърпа.

Be the First!

Leave a Reply