Skip to Content

Линеен сифон

С линейните сифони всяка баня изглежда по-луксозна и елегантна. Благодарение на тяхната дължина няма нужда от изграждане на допълнителен праг или преграда при поставяне на душ- кабина или изграждане на душ- пространство в банята. Това улеснява максимално безпрепятственото влизане в кабината, а от друга страна и лесната й поддръжка.

Линейният сифон има и други предимства. Той се поставя по същия начин както и обикновения сифон. Почистването става много лесно като решетката му се изважда. В сравнение с обикновения сифон, линейния поема много повече вода, така че при всички положения може да се разчита за отводняване на банята. Освен това той може да се постави така, че да се използва като разграничителна линия между мократа и сухата част в помещението. При това положение той няма да позволява на водната струя, идваща от душа, да се мокри сухата част.

За изработката на линеен сифон се използва неръждаема стомана, така че няма   опасения да ръждяса. Но въпреки това не бива да се почиства с много силни препарати. Също така не е препоръчително да се скъсява, затова ако стандартният му размер не ви удовлетворява можете да ви изработят линеен сифон по поръчка.

За да ви служи правилно линейния сифон, съответно той трябва да бъде поставен правилно, да бъде нивелиран както трябва, ВиК инсталацията да бъде в изправност и да са спазени правилните наклони. Ето защо е препоръчително да изберете професионален майстор, който наистина си разбира от работата.

Ако разгледате готовите бани с модерни интериорни дизайни, ще видите колко добре изглеждат линейните сифони там, тъй като са силно застъпени във всякакви различни конфигурации. Ще видите и такива варианти, при които върху сифона е положена плочка от подовата настилка за банята и по този начин сифонът е останал възможно най-дискретен. Разбира се, ако не харесвате линейните сифони, винаги може да изберете точков сифон, който също е красив и практичен.

Be the First!

Leave a Reply