Skip to Content

Магията на стъклените плочки за баня

213  В близкото минало бе изобретен оригинален вариант за използване на стъклото като декоративен елемент в банята – декоративните стъклени плочки. Тяхната красота е комбинирана с изключителна практичност и дълготрайност. Преди използването на стъклени плочки се считаше за разкош, а сега може да се ползва от всеки средностатистически гражданин.

Плочките от стъкло имат всички преимущества, с които разполагат и керамичните плочки – устойчив, дълготраен и неподдаващ се на деформации материал. И независимо колко време е минало, вашата баня ще изглежда все толкова добре, колкото непосредствено след ремонта. Възрастта на стъклената плочка, както и тази на вазата от същият материал, трудно да се определят с един поглед.

Много хора смятат, че стъклото е опасно да се използва за банята, защото може да нарани някой. Това стъкло обаче е закалено и при чупене то просто се разпада на съвсем дребни парченца. Подхлъзването също би било трудно, защото повърхността на стъклените плочки е грапава, както го правят и производителите на керамични плочки.

Едно от преимуществата на една стъклената плочка е, че може да се чисти лесно с обичайния препарат за стъкло. Ако са боядисани, този вид плочки – боята се нанася от вътрешната страна на няколко слоя, като последният е защитен. Това обезпечава дълготрайността и устойчивостта на стъклените плочки към въздействието на окръжаващата ги среда.

Стъклото, от което са създадени, е от висококачествен материал, което не изкривява преминаващите през него слънчеви лъчи. Така цвета и яркостта на декоративната рисунка върху стъклените плочки винаги се запазва в оригиналният си вид според идеята на художника.

Стъклената плочка винаги е привличала окото на дизайнерите, защото им позволява да си развихрят въображението. Този материал може да се използва във всякакви, дори наистина фантастични проекти благодарение на огромното си разнообразие от цветове, формати и декорации. Интересни са например стъклени плочки, имитиращи други материали като – лед, фосфор, сребро и пр.

Be the First!

Leave a Reply