Skip to Content

Малката баня

04894  Когато искате да промените малката баня в жилището, започвате да мислите първо за по-малки мебели. На практика това е най-лесния и бърз начин за увеличаване на пространството, но не е единствен. Има няколко хитринки, които ще Ви бъдат от полза за малката баня.

Мивката – всекидневно посещавано място, което може да има различна форма. Например тип „пиедестал“ . Изцяло проектирани за малки помещения, този вид мивки освобождават от пространството в банята. Има различни вариации, изберете най-добрата за Вас.

Светли цветове = повече място. Вярвате или не, белият цвят създава впечатление за простор. Когато избирате плочките, спирайте се на по-светли нюанси. Така Вашата малка баня няма да изглежда толкова малка. Избягвайте и прекалените шарки. Колкото по-изчистено, толкова по-добре.

Ваната – малкият Рай. Нека наблегнем на думата малък. Съчетайте ваната с мястото, така че да не заема цялата баня и да не можете да се обърнете в нея. Днес фирмите предлагат разнообразни продукти. Най-добрият вариант е ваната да е проектирана в ъгъла. Ако желанието Ви е да имате и душ-кабина, то вземете възможно най-компактния модел.

Огледалото – задължителен елемент в банята. Потърсете голямо огледало и го сложете по възможност срещу вратата. Така се създава илюзия за повече пространство.

Не забравяйте осветлението. То е много важна част от обзавеждането. Все повече домакинства избират LED лампи и окачени тавани в банята, което е един добър вариант и за малката баня. Колкото по-светла е тя, толкова повече се обръща внимание на малките детайли в нея.

 Шкафчета и лавици – поставяйте ги буквално навсякъде – отгоре, встрани, отдолу, под мивки, над тоалетна чиния, до ваната, зад вратата. В тях ще съберете всички тоалетни принадлежности и така банята Ви винаги ще е подредена.

Обзавеждането на малка баня е една нелека задача. В повечето случаи говорим за наистина интериорен шедьовър, към който е нужно да се подхожда прецизно и внимателно.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply