Skip to Content

Малките мозаечни плочки  в банята

mozajka-v-banytaОсновният въпрос, който стои, е как да ги използваме в банята, особено след като те отново се връщат на мода.Сега ще ви дам няколко практически съвети.

 

1. Подходяща цветова гама.

Важна роля в дизайна на банята е цветовата схема. От това зависи  настроението и атмосферата, която ще надделее в пространството. Мозаечните плочки са идеални, защото изглеждат еднакво добре в различни цветови вариации. Освен традиционните за баня бяло, сиво, синьо или сини нюанси, мозачените плочки  дават възможност да се създаде една по-различна атмосфера с метални проблясъци.

 

2. Контраст или сливане на цветовете.

Има две опции за работа. В първия случай избраният варов разтвор да е в същият цвят, а във втория да контрастира. И в двата случая ще има страхотно излъчване, тъй като сливането на цвят дава усещане за простор, а контрастът прави пространството много атрактивно.

 

3. Визуални илюзии.

Малките плочки могат да променят визуалното пространство по необикновен начин. Ето защо се използват толкова активно при малки помещения. Разбира се, всичко зависи от правилното им използване. Така например, ако банята е малка, по-добре е да остане в хладни цветове. Можете също да използвате плочките директно на пода и по стените, но в същото време да се комбинират различни цветове, за да има игра с промяна на геометрията на пространството, в противен случай, ще дразнят очите.

 

 

4. Изключителен дизайн.

Малките плочки позволяват да направите интериора на банята изключителен. Те могат  да бъдат само акцент на зона или цяла стена, да “играят” с нюанси и тонове, да се комбинират интересни модели и по този начин имате възможност да изразите себе си като дизайнер.

 

 

5. Универсален материал

Мозаечната плочка е универсална. Тя може да се използва не само за подове или стени, но също така и да запълни нишата.

 

Не бива да забравяте обаче, че мозаечните плочки са малко капризни. Факт е, че ако ги използвате за цялото пространство, това може да ви изиграе жестока шега, като например, пулсиращ ефект в очите. Така че, винаги е по-добре да я комбинирате с други материали. И все пак всичко е въпрос на вкус, затова не се страхувайте да експериментирате.

Източник: best-paydayloans.co.uk

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply