Skip to Content

Малки детайли в банята – повече качество, за по-добра функционалност

12111a

Свикнали сме да разглеждаме банята като помещение с големи уреди, за големи нужди. Това, което привлича вниманието ни в нея, най-често са: душ, тоалетна чиния, вана, бойлера, мивка, шкафчета и други уреди и мебели за баня, които изискват своята генерална поддръжка, за да бъдат функционални и издръжливи.

Редом с ‘големите’ в банята се нареждат много малки по размер детайли и аксесоари за баня, които са неизменна част от цялостното качествено функциониране на банята. Тези детайли, аксесоари, части и предмети играят огромна роля за пускане и оттичането на водата, за поддръжка на различни големи и малки елементи и аксесоари. Типичен пример за тези детайли са:

  •  Кранче/ кранчета за топла и студена вода – всички познаваме червеното и синьо означение и колко неприятно е когато едно от кранчетата се повреди. Тенденцията за бъдещата баня предвижда умно кранче, което да разпределя точно зададена температура на течащата вода.
  •  Части за оттичане на водата – за пода на банята днес могат да се видят много и различни решения за начина по-който водата да се оттича. Има решения, чрез решетка над сифона, която да не позволява навлизането в канала на по-големи предмети; също така чрез отводнителен канал, който замества сифона
  •  Первази, ъгли и лайсни – това са части, които имат много важни и специфични функции. Первазите предпазват фини повърхности разграничават преминаването на пода в стената, тавана в стената
  •  Изолаторите осигуряват стабилна температурна и предпазват от влажност
  •  Поставка за тоалетна хартия
  •  Окачалки с куки за кърпи, хавлии, дрехи.
  •  Душ-слушалка

Индустрията, която обслужва аксесоарите и уредите за банята, все по-често предлага модели на същите тези детайли, които са направени от много качествен материал, което освен задължителната функционалност, осигуряват още повече сигурност в банята.

Be the First!

Leave a Reply