Skip to Content

Материали за мебели за баня

Какви материали може да се използват в банята?

132111

ПДЧ

На първо място, това е водоустойчивият ПДЧ. Самият ПДЧ не е устойчив на вода Неговият слой боя или грунд, с които е покритвсъщност са устойчиви. Именно поради тази причина увреждането на горния защитен слой води до бързото влошаване на мебелите в банята.

МДФ

В банята, като правило се ползват мебели от МДФ. Те са по-скъпи, но и по-надеждни като водната дисперсия на материала е по-ниска от тази на ПДЧ материала. За да се намалят разходите за мебелитеза баня, производителят обикновено прави само фасадата от MDF.

Дърво

Мебели за баня изработени от дърво. Ако производителяе решил да не пести от материали използва за производството на мебели за баня дървен материал (тиково дърво, бреза, бук, дъб) те ще издържат по-дълго. При ползването на дърво има няколко етапа-дървесината се изсушава, след това се импрегнира с водоотблъскващи съставки и се покрива с водоустойчив лак. Основното, което трябва да вземете предвид при закупуването на дървена мебел за баня е-да има достатъчно място за мебелите и пространството да разполага с система за вентилация. В противен случай, мебелите от дърво няма да издържат дълго.

Фурнир

При производството на мебели за баня, често се използва и естествен фурнир. Фурнирът по-малко се деформира във влажна среда в сравнение с обикновената дървесина. Обикновено тапицират мебелите с фурнир.В момента е много популярен фурнира с текстурирана повърхност.

Хромирана стомана

Тя обикновено се използва в комбинация с други материали като стъкло или дърво. Ако планирате интериора на банята да е в стил “хай-тек” то тя е подходяща като материал.

Стъкло

Строителите и дизайнерите използват само “закалено” стъкло. Купувайте само нечупливо стъкло, ако решите мивката ви например да е от този материал.

Полипропилен (пластмаса)

Пластмасовите мебели не се страхуват от влагата. Този материал, обаче, не е особено популярен, и рядко се използва за производство на мебели за баня.

Be the First!

Leave a Reply