Skip to Content

Мачтаната баня

Независимо, че банята ви е малка, може да създадете топла и уютна атмосфера и да я направите да изглежда по-голяма, при това без да пренебрегвате вашите вкусове, стига само следвате някои прости правила.

1.Много е важно да не претрупвате площта. Това означава, че не бива да купувате вана или душ кабина, а да създадете най-елементарно душ- пространство.

Но ако сте мечтали за вана, изберете компромисен вариант и заложете на по-малка ъглова вана. Обемистите мебели за баня не се препоръчват. Най-подходящи са мебели за стена, за да остане повече място на пода.

Също така е добре вратата на банята да се отваря навън. Ако не е така, заменете я с плъзгаща се.

2.Всяка баня има нужда от място за складиране на вещи. За целта се използват шкафове за баня. За малко помещения са подходящи дълбоки шкафове с плъзгащи се чекмеджета. Освен тях, можете да изберете необичайно място за рафтове. Целта е да използвате пространството по най-добрия начин. Изберете място над вратата или използвайте някоя ниша.

Както стените могат да се използват, така и ъглите. Бихте могли да монтирате етажерка или мивка на някой ъгъл, а защо не и душ.

3.Всички тоалетни принадлежности трябва да бъдат прибрани по шкафчетата и подредени по етажерките. Не бива да допускате да бъде разхвърляно, тъй като заради хаосът банята ви няма да изглежда по-голяма.

4.Без значение дали сте избрали малка вана, душ-кабина или сте създали обикновено душ- пространство, те не бива да се разграничават от цялата площ с различна подова настилка. В противен случай няма да постигнете желания ефект помещението да изглежда по-голямо. Също така е добре, ако има преградни стени, те да бъдат прозрачни. Ако и етажерките са прозрачни, още по-добре.

5.Използвайте структури за вграждане. За предпочитане е вградена тоалетна, за да ползвате мястото над нея. Вградените шкафове и мивки за баня също остават пода свободен, а това от своя страна разширява визуално помещението.

6. Използвайте огледала. Ако поставите две едно срещу друго, ще създадете усещане за безкрайност. Или може да облепите тавана, цяла стена или да си направите огледало с огледални плочки.

Be the First!

Leave a Reply