Skip to Content

Мебели за баня – свободни композиции за свободни мислители

211221  Да играеш, оцветяваш, да преживееш стаята на банята. Превръщането на пространството в банята в свободно пространство, обособено от мебелировка, уреди и аксесоари за баня е идеалното решение за подредба – подплатено със силен личен почерк и стабилна връзка между компонентите качество/цена, цялостен вид на помещението.

Да се опише концепцията за свободна композиция в банята, с мисъл за мебели, цветови комбинации и материали е все по-лесно и все по-изпълнимо. Възможностите се простират както за големи, така и за по-малки бани, където пространството е изчислено до милиметър. Такива концепции започват от маскирането и интегрирането на предвидените домашни електроуреди; пералнята и сушилнята чрез мебели или колони с необходимата дълбочина.

Свободните композиции предполагат не толкова акцентуването върху цветовете, колкото разпределението на уредите, мебелите и аксесоарите за баня. Например около мивката могат да бъдат разположени абсолютно хаотично малки шкафчета в ляво и в дясно от кръгозора, които ще съдържат всички необходими прибори за мъжа, жената, децата и по-възрастните хора в семейството – така че да направят в истинско мозаично преживяване ежедневните дейности като: бръсненето, сутрешното миене, миенето на зъби, гримирането и всички други хигиенични и разкрасителни дейности пред огледалото – което също може да има конкретна форма, която да подчертае свободния творчески елемент.

Още веднъж се отваря възможност да избирате от широка гама от артикули с различни размери за врати, чекмеджета, отворени рафтове за удължаване, широка гама от огледала (обикновени, подсветка и съдържащи) за безкрайни комбинации. Голям избор и по отношение на различните видове решение с интегрирана или подвижна вана, със закрепени умивалници или решения с керамични конзолни мивки. Обособени места за душа на нивото на пода и какво ли още не.

За да се подчертаят разнообразно поставените мебели, цветове са по-снижени, с по-мека тоналност, но лесно се комбинират с нюанси, за да придадат на банята микс от различни цветови есенции или просто да подчертаят елегантността на свободната мисъл.

 

 

 

 

 

 

Be the First!

Leave a Reply