Skip to Content

Мивки за банята

mivki-za-banyta1. Мивка на пиедестал.

Някои собственици смятат, че една голяма мивка в тоалетната масичка може да претрупа цялата стая и напълно отричат нейното удобство. Мивките на пиедестал имат широк стилов обхват – от класически до модерни. От една страна, мивката с постамент прави банята по-свободна, и от друга страна, вие губите пространство за съхранение под мивката, както и способността да се инсталира плот.

 

2. Вградена мивка.

Вградените мивки са директно в шкафа за баня, като се показва само горната и част и по този начин е укрепена в плота на шкафа, например. Тя е доста лесна за инсталиране и обикновено струва по-малко в сравнение с други видове мивки. Но вградената мивка може да отвлече вниманието от красивият шкаф и може да се натрупа мръсотия отстрани.

 

3. Вграден мивка на ниско ниво.

Този тип мивка също е вградена в плота, но се монтира в долната част. Крановете са монтирани или директно в плота или в стената в близост до мивката. Вградената на ниско ниво мивка е с много приятен външен вид – тя е лесна за почистване. Тъй като е под нивото на плота, може да се подсушава от водата и да се почиства от мръсотията от плота директно в мивката. И тъй като не е издадена на повърхността, не се натрупва мръсотия отстрани.

Недостатъкът е, че цената е малко по-висока, а дори и  инсталацията може да струва доста скъпо. И ако имате висок ръст, трябва да се наведете малко повече. В допълнение й трябва  водоустойчив плот. Повечето от ламинатните плотове и естественото дърво не вършат работа.

 

4. Настолна мивка.

Настолната мивка обикновено е кръгла и прилича на широка купа или срязана на половина сфера, но има и по-екзотични форми. Тя се поставя директно върху плота и изглеждат доста привлекателно. Въпреки това, при изборът им трябва да се внимава и да се гарантира, че водата от чешмата не пръска около мивката, така че е препоръчително да се купува мивка с кран към нея.

 

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply