Skip to Content

Мивки за банята

0188 Днес най-общо ще се опитаме да помогнем на всички, които се колебаят каква мивка да изберат за банята. За по-лесно ще разделим мивките на няколко вида, в зависимост от монтажа, инсталацията и видовете материал за изработка. И така нека започваме.

Мивките често се монтират на стената в банята. Това става чрез директно поставяне – захващане, като отделно има варианти да се слагат шкафове и лавици около нея. Вградените мивки са малко по-различни. За тях предварително е нужно да се изгради плот, на който да се поставят. Същата работа вършат и мебелите, или шкафчета. Тук предимството е, че клиентите имат възможността да си проектират интериора на банята и да използват рационално свободното място.

Мивките тип “лале“ се избират заради красивия завършек. Монтажът им не е труден – извършва се върху конзола, която крие тръбите. На пазара има доста разновидности и изборът е голям.

Интериорните дизайнери наскоро въведоха мивките тип „купа“. Те се монтират директно върху плот или подходящ шкаф. Избират се в съчетание с ваната или плочките на стената. В последните години са хит на пазара за обзавеждане на баня.

В зависимост от материала на изработка мивките могат да бъдат порцеланови, керамични, фаянсови, дървени, стъклени и т.н. Материалът е много важен детайл, защото качеството му оказва пряко влияние върху срока на експлоатация и цялата визия.

Керамичните и фаянсови мивки са тежки, но са най-често срещан избор за банята. С тях трябва много внимателно да се борави, защото при монтажа могат да се оронят или счупят. Цените са сравнително ниски, екологични са, а качеството им е добро.

Има и мивки от изкуствен камък, които са по-леки, и наподобяват тези от естествения камък. Качествата им са доста добри, изработват се от полимери и за постигане на хубав дизайн се добавят пигменти. Мивките от изкуствен камък са здрави, изискват малко грижи и не се повлияват от температурните колебания.

Хит на пазара в момента са стъклените и дървени мивки. Чрез тях банята се превръща в шедьовър на дизайнерското изкуство.

promocii-namalenie-otstypki

Be the First!

Leave a Reply