Skip to Content

Мивки от стъкло

stmivki Стъклените мивки са една добра иновация в обзавеждането на дома. Тяхното предназначение е предимно за банята, въпреки че има доста разновидности и за кухнята. Дизайнът им е привлекателен и грабва окото от пръв поглед. На стъклото се гледа като на крехък и слаб материал, но мивките, направени от него, са толкова здрави и сигурни, досущ като тези от керамика и фаянс. В какво се крие тайната на тяхната здравина? Всяка мивка е направена чрез специална технология и минимум 15 мм дебелина. Добавени са и допълнителни примеси, които засилват устойчивостта. Шлайфане и полиране са другите завършителни дейности, благодарение на които мивката се превръща в красив акцент в банята.

Закаленото стъкло е широко използвано в помещенията с голяма влажност. То не се повлиява от разликите в температурата, не се поврежда повърхността му от контакта с водата. Основни негови предимства са също така издръжливостта му на механични удари. Не се разслоява, не загнива, запазва първоначалния си вид продължително време. Стъклото е хигиеничен материал и не позволява задържането на бактерии и образуване на микроорганизми. Експертите дори казват, че не може да съществува друг по-подходящ материал за мивка в банята от стъклото.

Ако се колебаете и имате притеснения при закупуване на стъклена мивка, то на секундата трябва да забравите за тях. Стъклото се поддържа лесно с подходящи препарати. Нужни са само гъба и почистващ гел. То издържа на всякакви химични третирания. Само избягвайте миещи препарати с абразивни частици, за да не отнемат от блясъка.

Може да изберете не само стандартната прозрачна мивка – днес на пазара има разнообразие от модели. Стъклото се оцветява с пигменти и резултатите са много добри. Ще намерите полупрозрачни, плътни, цветни, комбинирани мивки, в зависимост от интериора в банята. Има широк диапазон от идеи и предложения. Дизайнерите се възползват от възможността да изработват мивки в красиви форми и така успяват да впечатлят дори и най-претенциозните клиенти.promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply