Skip to Content

Минималистичен дизайн на баня

Минималистичен дизайн на баняМинимализъм в дизайна на бани означава прости архитектурни и геометрични форми, плавни, скулптурни линии и ниски профили. Ваните и душовете трябва да са визуално привлекателни, и за вас да бъде удоволствие да ги използвате. Ако изберете този стил за актуализирането на вашата баня, помислете за стенен или тавански монтаж на система от душове, комбинирани с вана или джакузи, спестяващи пространство мивки и рационализирани, компактни тоалетни.

Пуританската тоалетна, например, е въплъщение на минималистичния дизайн. Той се намира точно над 17 инча и подпомага технологията за измиване, която елиминира необходимостта от външен резервоар. Смесителите и аксесоарите в този стил са лъскави, с флуидни линии и минимум орнаменти. Крановете и дръжките е добре да бъдат модерни по проект, функционални, с ясна форма и най-малкия възможен размер. При мебелите, за да направите стила по-убедителен, заложете на затворените шкафове, които скриват необходимите за всяка баня аксесоари. Може да рационализирате допълнително цялостния изглед на помещението чрез инсталиране на включващи се чрез допир ключалки или изчистени дръжки на вратите и чекмеджетата. Дръжте стилът да бъде завършен последователно в цялата стая и не включвайте продукти, които по всичко личи, са от други стилове. Използвайте етнически акценти, за да подчертаете минимализтичния стил на пространството.

Опитайте да проектирате стаята по начин, че да не изглежда безхарактерна, защото минимализмът със своята опростеност съдържа риск от безличност. Помислете за топлата елегантност на скандинавската сауна или Дзен простота на азиатската баня. Доказателство за тези влияния може да направите, като изберете материали и акценти като свещи, черги, рафтове, огледала и други аксесоари – сведени до минимум, разбира се. Дори и да не прегърнете минималистичния стил изцяло за вашето ново интериорно решение, поне се опитайте да не задръствате банята от предмети, а и като цяло минимализмът може да бъде първата стъпка в изчистването на плановете и идеите в главата ви. Банята в минималистичен стил празнува красотата на простотата и естествената притегателна сила на прородата. Спа-банята в дома може да създаде едно елегантно бягство на място, където може да отпуснете тялото си и да успокоите ума си.

promocii-namalenie-otstypki

 

Be the First!

Leave a Reply