Skip to Content

Модерните плочки за баня:  Дизайн-тенденции 2016

plocki-za-banq  Керамичните плочки не случайно са най-разпространеният вид облицовка за стените и пода на банята. В какво се изразяват техните предимства?
Те са един много практичен и атрактивен на външен вид материал, ето защо производителите не престават да ни радват с огромно разнообразие на прекрасни цветове и текстури.
Банята се различава от всяко помещение в дома по високата си влажност и постоянните температурни разлики, затова трудно би могло да се намери друго, толкова подходящо решение, каквото безспорно са керамичните плочки.
Те не само са устойчиви и дълготрайни във времето, но и много лесни за почистване, тъй като са с добра поносимост за всякакви химически препарати.

 
Друго голямо преимущество е, че не са проводник на електричеството, което е от особено значение за помещения с такава висока влажност.
Освен това, керамичните плочки са огнеупорни и с висока топлопроводимост, което е опция за изграждане на надеждно подово отопление.

Но все пак и те си имат и своите недостатъци:

Не първо място ще отбележим тяхната крехкост и податливост на счупване при по-силен удар или при падане на тежък предмет върху тях.
Друг недостатък е сравнително трудният им монтаж, който оскъпява ремонта, тъй като е необходимо да се обърнем за помощ към съответния специалист.

 
Какви са тенденциите при дизайна на керамичните плочки за 2016 година?
Гладките гланцирани покрития си остават водеща тенденция и през 2016, особено що се отнася до облицовката на стените. При плочките за пода, по-предпочитани са релефните текстури с грапава повърхност, тъй като са по-безопасни и предпазват от подхлъзване и нараняване.
Що се отнася до цветовете, черно-белият интериор, включително и за декора в банята, все още е актуален, както и всички неутрални тонове, които също са на върха през 2016.
Модерният баня дизайн за 2016 предпочита още пастелните нюанси на земните цветове, като особено внимание се обръща на бежовото, пясъчното, лилавото и сивото.
Зеленото и синьото в интериора на банята продължават да бъдат много предпочитани и през тази година.

0-plochki-za-banya

 

Be the First!

Leave a Reply